5.06.2013

Sevgi Dili..

 
 
Ayhan Bünyadzade- Gayri dayanamam / 11. Türkçe Olimpiyatları
 
 
 
 
Ateş-i aşkınla canım yakma çıramı…
Ya beni de götür, ya sen de gitme!..

İsrâ Suresi (17:18-21)

 
 
"Kim acele, şu peşin dünya zevkini isterse, Biz de dilediğimiz kimse hakkında ve dilediğimiz miktarda olmak kaydıyla, o dünya zevkini ona veririz. Ama sonra ona cehennemi mekân kılarız, O da yerilmiş ve kovulmuş olarak oraya atılır.

Kim de...
âhireti ister ve ona lâyık bir biçimde mümin olarak gayret gösterirse, işte bunların çalışmaları makbul olur.

Hepsine, dünyayı isteyenlere de, âhireti isteyenlere de Rabbinin ihsanından veririz. Rabbinin ihsanı kısıtlanmış değildir.

Bak nasıl dünyada onların kimini kimine üstün kıldık! Elbette âhirette erişilecek daha büyük mertebeler, kazanılacak daha yüksek faziletler vardır. İsrâ Suresi (17:18-21)

...

 
 
 
 
 
"Bu fani dünya hayatı bilir misiniz neye benzer? Tıpkı şuna benzer: Gökten yağmur indiririz, derken o yağmur sebebiyle, insanların ve hayvanların yiyerek beslendikleri bitkiler bol bol yetişir, ağ gibi etrafı sarar.

Yeryüzü renk renk, çeşit çeşit meyve ve mahsullerle süslenir, bahçe sahipleri de tam, bütün o ürünleri devşirmeye giriştikleri sırada, geceleyin veya gündüzün birden emir çıkarırız, bir afet gelir, söküp biçer. Sanki daha dün, o şen manzara, orada hiç olmamış gibi olur... İşte Biz düşünüp ibret alacak kimseler için âyetleri, delilleri böyle ayrıntılı olarak açıklarız.

 Allah insanları esenlik ve mutluluk ülkesine dâvet eder ve dilediği kimseleri doğru yola iletir.

İyi ve güzel davranışlarda bulunanlara en güzel mükâfat yani cennet ile daha da fazlası olarak Allah’ın cemalini görmek var. Onların yüzlerine ne bir leke bulaşır, ne de bir zillet! İşte onlar cennetliktir. Onlar orada ebedi kalacaklardır." Yunus Suresi (10:24-26)

Yunus Suresi (10:31)

 
 


De ki: Kimdir sizi gökten ve yerden rızıklandıran? Kimdir kulaklarınızı ve gözlerinizi yaratan?

Kimdir ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran. Kimdir bütün işleri çekip çeviren, kâinatı yöneten.

“Allah!” diyecekler, duraksamadan: De ki: “O halde sakınmaz mısınız O’nun cezasından?” Yunus Suresi (10:31)

 

Kandiliniz Hiç Sönmesin...

 
Miraç Kandili
 
 
 
 
Ey cemâatı müslimin!
Mirâcınız mübârek olsun inşaAllah. . . (:
 
 
 
 
 

Güzel Güzell.. :)

 Veer Zaara
 
 
 
 
Hint ordusunda görevli olan Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan), Pakistanlı zengin bir ailenin kızı olan Zaara’ya (Prety Zinta) aşık olur. Zaara ölen çok sevdiği Hindu dadısının vasiyeti üzerine, küllerini Amritsar’a gömmek için evden kaçar. Yolda otobusü kaza yapan güzel kızın yardımına Veer koşar. İkilinin arasındaki aşk böyle başlar. Ancak beraber olmaları o kadar kolay değildir.
Yash Chopra’nın yönettiği 2004 yapımı filmde, 22 yıl hapis yatmak zorunda kalan Veer ile Zaara’nın kavuşma çabası anlatılmaktadır. Dokunaklı bir aşk hikayesi..İyi Seyirler..



-Buradan İzleyebilirsiniz..
 
 

İzlenesi Güzel Bir film daha..

 
 
Benim Adım Khan
 
 
 
Benim Adım Khan hd izle Onun bir hastalığı vardır dışardan görenler hareketlerinden dolayı onu saf sanmaktadır ama oldukça zekidir kardeşinin yolunda giderek kendi işinin patronu olmayı hedeflemiş Khan bir kadına aşık olur ve evlenir kadının bir çocuğu vardır. 11 eylüldeki saldırıdan sonra tüm müslümanlara düşman kesilmiş ülkede Khan müslüman olduğundan dolayı çocuğu tartaklanmaktadır göğsüne gelen bir darbe yüzünden hayatını kaybeder çocuk. Kadın Khan'a çok öfkelenmiş ve onun yüzünden öldüğünü söyler. Oda barışmak için ne yapacağını sorar kadının cevabı devlet başkanına ben terörist değilim demesini söyler. bunun üzerine yola koyulan Khan sonunda amacına ulaşır ve karısı onu affeder.
 
 
-Buradan İzleyebilirsiniz..İyi seyirler..
 
 
 
 
 

Hayatımda izlediğim en güzel ikinci film!

 
BARFİ
 
 
 
 
Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.
 
 
-Rabbim herkese bir barfi nasip eylesin.. ;)
 
 
 
 
Buradan izleyebilirsiniz..İyi seyirler..